Vigtig påskesejr over Fremad Valby

343

På en vindblæst kunstgræsbane i Valby sikrede B 1908 påskelørdag tre vigtige point ved at besejre Fremad Valby 2-1. Mads Bukhave og Martin Lisborg scorede målene.

Trænerteamet måtte til lørdagens kamp foretage flere udskiftninger i forhold til den seneste kamp mod AB Tårnby. Hverken Mathias Bukhave, Kristian Glyø eller Kristian D. Larsen var til rådighed til kampen.

Derfor var det en helt ny forsvarsformation med Saleem Nanji og David Chernet i midten og Joachim Jensen og Khamis ‘Junior’ Akida på de to backs, der skulle stå distancen mod Fremad Valbys velspillende offensiv.

Livlig start
Allerede fra kampens start kom forsvaret på hårde prøver. Hjemmeholdets Mikkel Thomsen fik en giga-chance allerede i andet minut, men sparkede forbi. Kort efter måtte Khamis ‘Junior’ Akida ty til ulovlige midler for at bremse et angreb – korrekt fløjtet straffespark.

Mikkel Thomsen blev sat til at sparke, men udførelsen var ikke tiptop, og så kunne Jakob S. Jensen i B 1908-målet modtage holdkammeraternes hyldest efter en god redning af forsøget fra 11-meterpletten.

Bukhave på tavlen
Kort efter var otterne på spil. En lang bold blev spillet frem i den kraftige medvind. Patrick Bielefeldt fikserede den fremstormende keeper Niklas Thomsen, der fik afværget, men lige til Mads Bukhave, der kunne sende bolden i en blød bue i kassen – 1-0 til otterne.

Det var en meget underholdende første halvleg, ikke mindst på grund af en del fejl fra begge hold, der skabte farlige situationer i begge ender. Midt i halvlegen havde Mads Bukhave en god mulighed, men han afsluttede lige på keeperen.

Udligning efter frispark
Fem minutter før pausen begik otterne et lidt unødvendigt frispark lige uden for feltet i Fremad Valbys venstre angrebsside. Frisparket blev sparket ind i feltet, hvor Benjamin Balslev koldblodigt afsluttede med hovedet og udlignede til 1-1.

Mads Bukhave, der spillede en rigtig god kamp i otternes angreb, lukkede første halvleg med en hovedstødschance, men bolden gik over mål, og så endte de første 45 minutter med en scoring til hvert hold.

Lisborg på pletten
Anden halvleg begyndte som første med en stor chance til Fremad Valby, hvor hele to spillere missede afslutningerne. Kort efter var otterne på spil. Patrick Bielefeldt blev væltet i feltet og korrekt straffespark til B 1908.

Anfører Martin Lisborg skulle eksekvere, og det gjorde han særdeles sikkert. 2-1 til otterne, der derefter blev presset noget tilbage på banen af Fremad Valby og den hårde modvind, men forsvaret figthede forbilledligt.

Store redninger
Helt kunne de dog ikke forhindre Fremad Valby i at få chancer. Jakob S. Jensen havde to store redninger, og i kampens døende minutter havde Mikkel Hansen muligheden for at udligne, men afslutningen gik lige forbi mål.

Dermed endte det med en sejr på 2-1 til otterne, der dermed passerede Virum-Sorgenfri i tabellen. Næste kamp for otterne er mandag 9. april, hvor Birkerød kommer på besøg i Sundby Idrætspark

KAMPFAKTA
Danmarksserien, pulje 2
Lørdag 31. marts 2018
Fremad Valby – B 1908 1-2 (1-1)
0-1 Mads Bukhave (5)
1-1 Benjamin Balslev (40)
1-2 Martin Lisborg (strf. 53)
Advarsler: Mark Wheeler, Fremad Valby (22)
Simon Sinkjær, B 1908 (71)
B 1908’s hold: Jakob S. Jensen, Joachim Jensen, David Chernet, Saleem Nanji, Khamis ‘Junior’ Akida, Festim Mustafi, Martin Kyster, Simon Sinkjær (Benjamin Fey, 84), Martin Lisborg, Patrick Bielefeldt (Yves Rubasha, 71), Mads Bukhave (Mathias Bruun Nielsen, 88)
Dommer: Christian Lundquist Iversen
Tilskuere: ca. 75 i Valby