Videre i pokalen med besvær

266
De to målscorere: Abdoulie Njai og Martin Lisborg. Foto: SpeichFeyFilmTeam

Årets første pokalkamp mod serie 2-holdet Viktoria blev langt fra en walkover for 1. senior, der måtte ud i forlænget spilletid før 2-0 sejren kom i hus.

Et stærkt kæmpende og godt organiseret Viktoria-mandskab voldte store kvaler for 1. senior, der tirsdag aften trådte ind i de indledende kampe i DBU’s pokalturnering. Således lykkedes det ikke at leve op til den store favoritværdighed i ordinær spilletid, der endte 0-0.

Spillet var i lange perioder forkrampet, og DS-holdet havde ofte svært ved at finde metoden til at lirke Viktoria-defensiven op. Alligevel blev det til nogle chancer: Et langskud af Patrick Fleischer og et hovedstød af Kristian D. Larsen var de bedste inden pausen.

Bolden ville ikke ind
Efter pausen lagde otterne mere og mere pres på Viktoria, der dog også fik et par store muligheder. Mod slutningen af kampen fik først Patrick Fleischer og siden Abdoulie Njai sat gode afslutninger ind, men ind ville bolden ikke.

Heller ikke i sidste minut af den ordinære spilletid, hvor Viktorias keeper leverede en kongeredning på Patrick Fleischers kvalificerede afslutning. Og så måtte spillerne ud i yderligere 2×15 minutter.

Ovays på banen – som markspiller
Her meldte trætheden og småskavankerne sig, og B 1908 var nødsaget til at sætte Ovays Azizi, der havde overladt målet til Mads Funch, på banen – som markspiller. Det skulle vise sig at blive ikke så ringe en ide endda.

For mod slutningen af den forlængede spilletid faldt afgørelsen. Efter Abdoulie Njais forsøg på stolpen lykkedes det endelig i 116. spilleminut for Martin Lisborg at sende bolden i mål. Og i overtiden blev det 2-0 ved Abdoulie Njai. Assisten stod såmænd Ovays Azizi for.

KAMPFAKTA
DBU Pokalturneringen, 3. indledende runde
Tirsdag 16. maj 2017
Viktoria – B 1908 0-2 efs. Ordinær kamp: 0-0
0-1 Martin Lisborg (116)
0-2 Abdoulie Njai (120)
Advarsler: Abdoulie Njai, B 1908 (43)
Kevin Nauta, B 1908 (102)
Rune Christensen, B 1908 (118)
Ukendt, Viktoria (118)
B 1908’s hold: Mads Funch, Simon Rosasco Hansen (debut) (Ovays Azizi, 111), Saleem Nanji (Festim Mustafi, 91), Kevin Nauta, Benjamin Fey, Festim Mustafi (Khamis ‘Junior’ Akida, 38) (Simon Rosasco Hansen, 118), Rune Christensen, Nicklas Andersen (Abdoulie Njai, 38), Martin Lisborg, Patrick Fleischer, Kristian D. Larsen (Nicklas Andersen, 51)
Dommer: Henrik Niclasen
Tilskuere: ca. 50 i Fælledparken