U19 sæsonen slut – og dog

264
U19 B1908

Selv om U19 sæsonen i Øst er slut, så bliver det næppe uden et juridisk efterspil (se længere nede). For B1908 er sæsonen dog helt slut, og vi endte på en flot 5. plads i den bedste U19 Øst række. Tre udebane kampe på sjælland, heraf de to på midtuge dage kostede.  De kampe SKAL vi undgå fremadrettet. Eller også skal vi have arbejdet lidt på mentaliteten.

Vindere af den bedste Øst række bliver Slagelse, men vi slog Slagelse med 4-1. Det siger desværre meget, at vi ikke kunne holde motivationen på de lange udebaneture til sidst i sæsonen. Det sidste som skal til, før vi igen kan tage sejren i Øst-1. Men de fire sidste sæsoner er B1908 blevet nummer 5-1-3-5 i den bedste række. Vær så god, se lige hvor stabilt det er. Det er ikke så tosset endda.

Topscorer bliver Admir Sabic efter en vanvittigt flot sæson, de andre priser vil vi se på omkring vores afslutningsfest.

Sæsonen slutter med én eller flere protester

Det ser ud som om, at sæsonen ikke er slut for alle i U19, og der rygtes én, måske to protester på vej til DBU over afslutningen. Et sjællandsk hold endte som nedrykker, men et hold snød måske, da de sendte Roskilde ned. En protest kan berøre, hvem som rykker ned. Sagen har i givet fald (hvis korrekt) præcedens fra højere instans i en sag, hvor B1903 forrige år i U19 Øst trak en ny spiller til kampkortet (ikke brugt før på holdet i sæsonen), efter de første 10 kampe var spillet. Spilleren havde ikke noget såkaldt “tilhørsforhold”, hvilket dermed er klarlagt med en dom, at det skal man have. Der er også skarpe regler for, hvem som må spille på et hold fra 3. sidste kamp. Uanset om man ellers opfylder alderskrav. I B1903 sagen havde en U19 spiller spillet på et seniorhold og så trak man ham ned til U19 til sidste for at redde sig. Spilleren havde grundet sit ophold hos senior ikke noget tilhørsforhold.

Sagen er, således desværre måske, at et hold i U19 Øst-1 angiveligt har brugt ulovlige spillere i deres kamp 11. og deres kamp 12. (der var 12 kampe i denne sæson). De to sidste. Mod os en enkelt spiller, men da vi vandt indgav vi ikke protest, men meddelte DBU om sagen. Man må være lidt overrasket over, at holdet brugte den samme spiller i sidste runde også. Dertil endnu en spiller, som ikke havde spillet de første 11 kampe.

Der skal en protest til for at ændre et kampresultat. Men da det i sidste rundekamp kostede et hold (Roskilde) nedrykning, og der i en kamp angiveligt blev brugt to ulovlige spillere, må man formode, at det sker. Det pågældende hold fra Sjælland kan med den tidligere dom i hånden ret beset redde sig fra nedrykning grundet det angivelige ulovlige spillerbrug.

Således er U19 rækken nok ikke helt slut endnu. DBU kommer med en afgørelse snarest.

Nu står den på Futsal og vinterbold

B1908 har de senere år gjort det godt i FUTSAL, og igen i år er vi deltagere og vil gøre alt for at gentage bedriften om at stå i en DM finale, denne gang tage guldet med hjem.:-)

Ellers er der DBU Vinterbold og træningen fortsætter for at udvikle spillerne. Der fader måske et par fridage af omring juleaften, så fortvivl ikke.

B1908 U19 vil gerne takke alle de som har bakket os op, herunder klubben og andre støtter, masser af forældre og medlemmer.

/Jan Amtrup