U14 Piger som flytter sig

69
U14 Piger B1908

Nu er det vist på tide at vi også får skrevet lidt om vores talentfulde U-14 piger.

For ca. et år siden valgte vi i at dele pigerne op i det daværende U-13. Vi tilmeldte et hold i henholdsvis A og B rækken 8 mands. Dem jeg vil skrive om her er holdet fra A-rækken. Pigerne fik af vide at hvis de ville være med på A-holdet var det vigtigt at man kom til træning hver gang og at når vi trænede var det seriøst, men det skulle selvfølgelig stadig være sjovt. Vores motto er at ”alle skal have det sjovt” og holdet er ikke bedre end den dårligste spiller på holdet. Det betyder bl.a. at kommer en for sent skal alle lave 5 mavebøjninger, for vi er et hold. Det betyder også at vi alle skal sørge for at gøre hinanden bedre. Vi sluttede med at blive nr. 3 i A-rækken i efteråret, a point med nummer 2, FC Damsø og 2 point efter nr. 1, B.93. I den sidste kamp slog vi B.93 med 3-0. Så der var en stor fremgang at spore på holdet. Ikke kun i forhold til placeringen men især i spilforståelsen, både på det taktiske og tekniske plan. Så kom vinteren og Henrik (Vores holdleder) syntes at vi både skulle spille med i vinterturneringen og futsal. I vinterturneringen blev vi nr. 2 på en dårligere målscore end Espergærde og vi blev Københavnermestre i futsal, ved bl.a. at spille 0-0 mod B.93 ’s elite øst hold.

Med i Mesterækken

I foråret var vi så heldige at komme med i mesterrækken som bestod af de 4 bedste hold fra KBU og 6 bedste hold fra SBU. Det glædede vi os rigtig meget til, for nu skulle vi se hvor langt vi var kommet med holdet. Desværre for os har vi en lille trup og desværre fik vi nogle uheldige skader hos flere af stamspillerne. Så det blev svært. Vi fik spillet nogle rigtige gode kamp og alle spillerne udviklede sig meget ved at være med i mesterrækken. Vi måtte konstatere at alle fejl bliver straffet når man kommer op på dette plan. Så vi mistede desværre flere point ved enten at spille uafgjort eller at tabe i de døende minutter af en kamp. Vi tabte bl.a. med 1-0 til Espergærde som vandt rækken, på et mål i overtiden. Det var næsten ikke til at bære. Men til denne kamp stillede vi i stærkeste opstilling, så vi fik vist at vi godt kan være med.

 

Mistet gode spillere

Hen over sommeren har vi desværre mistet to af vores stamspillere til Sundby ’s elite øst hold. Det er selvfølgelig altid ærgerligt at miste to så gode spillere. Især måden det skete på syntes jeg var ret uheldig for samarbejdet her på Amager. Men jeg vælger at se det på denne måde, at vi gør noget rigtig godt i pigeafdelingen, siden vi kan sende 2 piger til et elite øst hold. De er begge blevet stamspillere på Sundby ’s eliteøst hold. Det kan vi godt være stolte over.

For at holde på resten af vores talentfulde hold, har vi valgt at lave et samarbejde sammen med Lars og Eddie som har vores U-16 hold. Så vi træner sammen hver torsdag. Derudover spiller de fleste af pigerne kampe for både U-16, første og andet hold. Hvilket er gået ret godt. Så det er også med til at udvikle pigerne.

Vi er nu gået i gang med turneringen hvor vi igen er kommet i A-rækken. Det er gået ret godt. Vi har fået 3 nye spillere: Gaia, Sara og ”Ims” som alle gør det rigtig godt til både træning og kamp. Vi startede med at vinde 11-1 over Vanløse, herefter 15-1 over FB og så 18-0 over HIK. Ikke særligt spændende og meget lidt udviklende for holdet, da det har været for nemt. Men der er ingen tvivl om at vi har lært rigtig meget af at spille i mesterrækken, hvilket jo kommer til udtryk nu i kampene i A-rækken. Den næste kamp skulle vi møde Vestia som også havde vundet deres første kampe stort. Så jeg så frem til at vi endelig fik noget kvalificeret modstand. Men sådan skulle det ikke gå. Vi spillede en rigtig god kamp og vandt 11-1.

Det er en fornøjelse at træne disse piger, som udvikler sig hele tiden, og rigtig gerne vil lære nyt.

Skrevet af Stjans, træner for U-14 piger i B.1908.

DEL
Tidligere artikeltester det
Næste artikelU14 Øst sejr over BSV