Tre vigtige point i Roskilde: Sen scoring sikrede sejren

206
Mikkel Gøling, Nichlas Rohde og Kristian Drejer Larsen scorede otternes mål.

En scoring i de døende minutter af Kristian Drejer Larsen sikrede B 1908 en særdeles vigtig udesejr over Roskilde på 3-2.

B 1908 fik en sand drømmestart, da DS-holdet lørdag eftermiddag var på besøg i Roskilde. Efter bare fire minutter headede Mikkel Vittarp Gøling otterne foran efter en perfekt tværbal af Wilson Henningsen og en hovedstødsassist af Kristian Drejer Larsen.

Det blev startskuddet på en første halvleg, hvor der stod B 1908 på stort set det hele. Otterne lagde et højt pres på hjemmeholdet, og fik gennem halvlegen tilspillet sig mange pæne chancer.

Mikkel Vittarp Gøling på boldjagt.

Flere otterchancer
Efter et kvarter var Nichlas Rohde tæt på at bringe otterne yderligere foran efter Mikkel Vittarp Gølings assist, men bolden blev blokeret og lige forbi mål. Og på det efterfølgende hjørnespark var otterne også farlige, men ind ville bolden ikke.

Efter godt en halv times spil opsnappede Nichlas Rohde en Roskilde-tværpasning og fik direkte løb mod mål, men keeperen reddede forsøget. Og kort efter havde et drøjt hug fra Kristian Drejer Larsen bud efter det lange hjørne, men sneg sig lige forbi.

Kristian Drejer Larsen scorede det afgørende mål i kampens slutning.

Rohde på pletten
Først efter 40 minutters spil fik Roskilde deres første chance. Den var til gengæld også farlig. Forsøget udefra ramte ydersiden af trekantsammenføjningen. Og straks efter måtte Jakob S. Jensen ud i fuld længde for at afværge et frispark i at gå i mål.

Lige inde pausen blev det 2-0 til B 1908. Efter et godt 1-2-spil med Oliver Elliott Karlsen sendte Seejou King bolden fladt ind foran mål, hvor Nichlas Rohde var på pletten og bragte otterne på 2-0, der også var stillingen ved pausen.

Seejou King spillede en god kamp og lagde op til det andet mål.

Roskilde fandt gejsten
De otterfans, der i pausen hovmodigt blot spekulerede på sejrens størrelse – herunder denne skribent – blev klogere. For bare tre minutter inde i anden halvleg reducerede Kenan Aydin for Roskilde efter passivitet i B 1908-forsvaret.

Scoringen fik gejsten frem hos hjemmeholdet, der pludselig blev en langt mere besværlig modstander for otterne end i anden halvleg. Det betød samtidig, at B 1908’s chancer blev færre og mindre farlige.

Martin Lisborg knoklede gennem hele kampen for B 1908.

Bum for et mål
Med et kvarter tilbage af kampen endte et dårligt udført indkast på Roskildes banehalvdel med en omstilling til hjemmeholdet, og til sidst kunne Frederik Lindberg udligne til 2-2. Noget af en bet for otterne, der i den grad havde brug for en sejr.

Med fire minutter igen fik otterne frispark i højre side. Bolden blev sendt på tværs af feltet, hvor indskiftede Frederik Kragh gik til baglinjen og sendte den ind over. Her fik Kristian Drejer Larsen træf på bolden og bum, så var otterne igen foran – 3-2.

Se eller gense kampen på b1908fans.dk HER

Mikkel Gøling og de øvrige ottere sad totalt på kampen inden pausen.

Lige over mål
I kampens overtid havde Roskilde en stor mulighed for at udligne, da et hovedstød efter et frispark gik lige over mål. Og hjemmeholdet fik endnu en afslutning i 93. minut, men den endte lige i favnen på Jakob S. Jensen.

Dermed endte det med en sejr på 3-2 til B 1908, der nu har fået syv point i de seneste tre kampe og bevægede sig lidt opad i tabellen. Næste udfordring er Taastrup i Sundby Idrætspark på lørdag 24. oktober kl. 12.00.

KAMPFAKTA
Lørdag 17. oktober 2020
Danmarksserien, pulje 2
Roskilde – B 1908 2-3 (0-2)
0-1 Mikkel Vittarp Gøling (4)
0-2 Nichlas Rohde (44)
1-2 Kenan Aydin (49)
2-2 Frederik Lindberg (75)
2-3 Kristian Drejer Larsen (87)
Advarsler: Rasmus Meng, Roskilde (47)
Wilson Henningsen, B 1908 (54)
B 1908’s hold: Jakob S. Jensen, Seejou King, Joachim A. Jensen, David Chernet, Jesper Riis, Wilson Henningsen (Frederik Kragh, 79), Kristian Drejer Larsen, Martin Lisborg, Mikkel Gøling (Patrick Bielefeldt, 76), Oliver Elliott Karlsen (Shimal Ado, 83), Nichlas Rohde
Dommer: Mike Czuba
Tilskuere: ca. 100 i Roskilde Idrætspark