Tilbage på toppen: Sikker sejr over Avedøre

267
Simon Sinkjær, Mads Bukhave (3) og Shimal Ado scorede målene mod Avedøre.

B 1908 vandt overlegent 5-0 over Avedøre og spillede sig dermed til tops i DS pulje 2. Mads Bukhave scorede tre gange.

Tilskuerne, der overværede lørdagens DS-kamp mellem B 1908 og Avedøre i Sundby Idrætspark, blev forkælet med strålende solskinsvejr, flot fodboldspil og fem mål – og de blev alle sammen sat ind af B 1908.

Hjemmeholdet sad på kampen fra første fløjt, og to hurtige afslutninger af Martin Kyster og Kristian D. Larsen varslede, at B 1908 havde tænkt sig at komme på måltavlen i modsætning til i sidste uge mod Karlslunde, hvor det ikke lykkedes at score.

Avedøre med to farlige forsøg
Men et kvarter inde i kampen viste gæsterne fra Avedøre, der endnu ikke havde prøvet at tabe i denne sæson, at de ikke bare lod sig besejre. Først var et lob over målmand Jakob S. Jensen lige ved at ende i nettet, og kort efter havde gæsterne endnu en stor chance.

Det blev dog otterne, der scorede kampens første mål. Benjamin Fey, der spillede en stor kamp, sendte efter 26 minutter et frispark ind i feltet, hvor Simon Sinkjær stod forholdsvis umarkeret og kunne heade sin anden sæsontræffer ind til føring 1-0.

Andet mål efter dødbold
Kort efter fik B 1908 hjørnespark. Det blev sendt ind i feltet, hvor Mads Bukhave dukkede op og fordoblede otternes målscore. 2-0 var også stillingen ved pausen, efter en første halvleg, hvor otterne var klart mest i boldbesiddelse.

Anden halvleg startede med, at Benjamin Fey sendte et frispark på trekant-sammenføjningen. Simon Sinkjær var over riposten, men det lykkedes ikke at få scoret. Det gjorde det heller ikke kort efter, hvor Mads Bukhave havde et forsøg lige forbi mål.

Bukhave på lang løbetur
Men efter ti minutter kom målet til 3-0. Mads Bukhave blev sendt af sted på en lang løbetur. Avedøres keeper kom ud imod ham, men kiksede sin indgriben, og så kunne Bukhave trille bolden ind til 3-0.

David Chernet, der spillede en forrygende kamp i forsvaret, havde efter 72 minutter en stor hovedstødschance efter hjørne, men bolden sneg sig lige over mål. Og kort efter havde velspillende Jesper Larsen en dobbeltchance, men heller ikke her det til mål.

Hattrick af Bukhave
Det gjorde det kort efter: Her blev Mads Bukhave endnu en gang sendt af sted i dybden på en lang løbetur, og heller ikke denne gang svigtede angriberen. 4-0, og så var dagens arbejde færdigt for Bukhave, der kunne lade sig skifte ud til tilskuernes hyldest.

Kort efter brød Benjamin Fey igennem i feltet, men blev hægtet, og dommer Simon Duerlund Rasmussen dømte korrekt straffe. Martin Kyster sparkede, men lige på keeperen. Shimal Ado var dog lynsnart over riposten og sendte den ind til 5-0.

Tilbageerobrer førstepladsen
Martin Kyster havde mod kampens slutning en fremragende firsttimer, der kunne være blevet kandidat til årets mål, hvis ikke lige det var fordi Avedøres keeper fik snuppet forsøget. Og så endte det hele med en sikker 5-0 sejr til B 1908.

Med sejren tilbageerobrer B 1908 førstepladsen i Danmarksserien, pulje 2 – et point foran oprykkerne fra Frederikssund på andenpladsen. På lørdag 31. august spiller B 1908 ude mod GVI i Nymosen. Der er kampstart klokken 13.

KAMPFAKTA
Lørdag 24. august 2019
Danmarksserien, pulje 2
B 1908 – Avedøre 5-0 (2-0)
1-0 Simon Sinkjær (26)
2-0 Mads Bukhave (29)
3-0 Mads Bukhave (56)
4-0 Mads Bukhave (77)
5-0 Shimal Ado (82)
Advarsler: Anders Vibe Kjøller, Avedøre (32)
Khamis ‘Junior’ Akida, B 1908 (51)
Martin Kyster, B 1908 (67)
B 1908’s hold: Jakob S. Jensen, Benjamin Fey, Mathias Bukhave (Saleem Nanji, 65), David Chernet, Johannes Marcher, Patrick Bielefeldt, Kristian D. Larsen (Khamis ‘Junior’ Akida, 39), Jesper Larsen, Martin Kyster, Simon Sinkjær, Mads Bukhave (Shimal Ado, 78)
Dommer: Simon Duerlund Rasmussen
Tilskuere: 242 i Sundby Idrætspark