Spænding i topstriden: Sikker sejr i Kastrup

472
Mads Bukhave (2) og Khamis 'Junior' Akida scorede målene, da Kastrup blev besejret 3-1. Foto: Christian M. Olsen

Med Mads Bukhave i målhumør vandt DS-holdet en sikker sejr over Kastrup med 3-1. Også Khamis ‘Junior’ Akida kom på måltavlen. 

Spændingen stiger i toppen af Danmarksseriens pulje 2. For mens topholdet FA 2000 smed point i udekampen mod Allerød, var der ingen slinger i valsen overhovedet hos B 1908, som var på besøg i Kastrup.

Holdet fra 2770 vandt efterårets modsatte opgør, men har siden mistet nogle profiler, og med et gevaldigt selvtillids-boost efter sidste weekends sejr i sidste øjeblik over LSF, var otterne da også favoritter i opgøret.

Hurtig overtag
Fra første fløjt var det B 1908, der satte sig på kampen, og hurtigt fandt otterne en effektiv opskrift mod Kastrup-forsvaret, som blev overspillet med lange bolde og efterfølgende løbedueller – som oftest med otternes frontløber Mads Bukhave som vinder.

Som efter fire minutter, hvor ‘Buk’ kom lidt langt ud i den ene side, men køligt bevarede overblikket og spillede Martin Kyster fri – han sparkede dog forbi. Eller kort efter, da han kom ud i en duel ude på banen med keeperen Ovays Azizi, der dog vandt tacklingen.

Bukhave dobbelt målscorer
Der var en tidlig duft af mål i luften, og efter ti minutter lykkedes det. Simon Sinkjær afdriblede fornemt sin direkte modstander i venstre angrebsside og sendte bolden hårdt ind foran mål, hvor Mads Bukhave viste sin målnæse og scorede til 1-0 til otterne.

Og bare minuttet senere blev Bukhave nok en gang spillet i dybden, og denne gang tippede han bolden forbi den fremstormende tidligere B 1908-keeper Azizi, og så stod det 2-0. Otterne jublede, mens hjemmeholdet virkede rystet.

Syv store chancer
Denne skribent noterede yderligere syv store chancer til B 1908 i den resterende del af første halvleg. Dertil skal lægges, hvad der lignede et klart straffespark, da David Chernet blev bremset i feltet, men dommeren valgte ikke at blæse i fløjten.

Kastrups muligheder før pausen begrænsede sig til et par afslutninger fra distancen, men der var hverken power eller præcision nok i forsøgene, og derfor kunne otterne gå til pausen med en 2-0-føring.

‘Junior’ til 3-0
Otterne fortsatte med at lægge tryg på efter pausen, hvor det igen var Mads Bukhave, der havde bud efter hjemmeholdets mål. Først med en flugter forbi mål og dernæst en god afslutning, hvor Ovays Azizi reddede i fin stil.

I den anden ende havde 24-årsfødselaren Jakob S. Jensen ikke så meget at lave i otternes mål. Men han kunne juble, da Khamis ‘Junior’ Akida midt i anden halvleg bragte B 1908 på 3-0 efter Mikkel Knudstrups opspil.

Reducerede på straffe
Med et kvarter igen begik indskiftede Joachim A. Jensen straffespark, og Tobias Hansen reducerede for Kastrup fra pletten. Afslutningen på kampen blev rodet, og koncentrationen svigtede lidt hos otterne, der dog aldrig kom i fare for at miste point. Slutfacit: 1-3.

Og da topholdet FA 2000 samtidig spillede uafgjort, er der nu kun et point op til førstepladsen i rækken. Næste udfordring for otterne er Union på udebane på lørdag kl. 13. Bemærk at kampen spilles på kunstgræsbanen i Tingbjerg Idrætspark.

KAMPFAKTA
Lørdag 30. marts 2019
Danmarksserien, pulje 2
Kastrup – B 1908 1-3 (0-2)
0-1 Mads Bukhave (10)
0-2 Mads Bukhave (11)
0-3 Khamis ‘Junior’ Akida (65)
1-3 Tobias Hansen (strf. 76)
Advarsler: Simon Sinkjær, B 1908 (31)
Frederik Blyme, Kastrup (46)
Jakob S. Jensen, B 1908 (77)
Lasse Linnemann Johansson, Kastrup (77)
Tobias Hansen, Kastrup (84)
Per Petersen, Kastrup (89)
Christian Grant, Kastrup (90)
B 1908’s hold: Jakob S. Jensen, Mikkel Knudstrup, Mathias Bukhave (Joachim A. Jensen, 66), David Chernet, Benjamin Fey, Festim Mustafi, Simon Sinkjær (Kristian D. Larsen, 58), Martin Kyster, Jesper Larsen, Khamis ‘Junior’ Akida, Mads Bukhave (Thomas Christiansen, 72)
Dommer: Kristian Brkic
Tilskuere: ca. 300 på John Tranums Allé

Det har tidligere fremgået af denne artikel, at Benjamin Fey modtog en advarsel i kampens slutning. Dette har vist sig efterfølgende ikke at være tilfældet. Advarslen blev givet til Christian Grant fra Kastrup.