Sikker sejr over Herlufsholm

622
Martin Lisborg (2) og Khamis 'Junior' Akida scorede otternes mål i 3-1 sejren over Herlufsholm.

Ny hjemmesejr til B 1908, der vandt 3-1 hjemme over Herlufsholm på to mål af anfører Martin Lisborg og et af Khamis ‘Junior’ Akida. Flot debut til Festim Mustafi.

B 1908 levede op til favoritværdigheden, da DS-holdet lørdag tog imod rækkens bundhold, Herlufsholm. I en underholdende kamp vandt hjemmeholdet ganske fortjent med 3-1 og tog dermed yderligere tre vigtige point i kampen for at komme væk fra bundplaceringerne.

B 1908 var uden topscorer Kristian D. Larsen og brødrene Bukhave. Det benyttede træner Lasse Theis til at ommøblere de bageste rækker til et tremandsforsvar med Kristian Glyø som sikker bageste ankermand og til at give debut til Festim Mustafi på midtbanen.

Flot debut af Festim Mustafi
Festim Mustafi greb i den grad chancen på midten, hvor han trods sin unge alder spillede med stor autoritet og var så dominerende, at han efter kampen blev kåret som ‘man-of-the-match’ af sine holdkammerater.

Festim Mustafi debuterede og blev Man-of-the-match.

I det hele taget var der mange fine præstationer i kampen. Anfører Martin Lisborg gjorde sig godt bemærket – ikke bare med to mål, Abdoulie Njai gav mange prøver på sin hurtighed og boldkunnen, og Valdemar Mendez Brockdorff gjorde en god figur – for blot at nævne nogen.

Godt mål af Lisborg
Otterne åbnede i kampen i højt tempo og lagde fra starten pres på den sydsjællandske gæster. Allerede efter ti minutter gav det bonus. Martin Lisborg fik bolden midt på Herlufsholms banehalvdel, og da ingen gik til ham, trykkede han flot af langt ude fra. 1-0.

Otterne fortsatte med at lægge pres på, og efter en lille halv time sendte Haitam Hajjami Abdoulie Njai af sted i venstre angrebsside. Han stormede frem mod mål og sendte uselvisk bolden på tværs, hvor Khamis ‘Junior’ Akida kom foran sin modspiller og sendte bolden i mål.

Herlufsholm tilbage i kampen
Herlufsholm var først og fremmest farlige på dødbolde, hvor de et par gange før pausen havde bud efter målet. Det var dog en B 1908-fejl, der sendte udeholdet tilbage i kampen lige inden pausefløjtet.

Et forsøg på en hurtig igangsætning af otternes keeper Ovays Azizi blev opsnappet af en Herlufsholm-spiller. Hurtigt blev bolden slået ind foran mål, hvor Azizi var fanget på mellemhånd, og så kunne Nicolai Andreasen reducere til 1-2.

Lisborg nok en gang
Otterne skulle bruge lidt tid for at komme i gang efter pausen, men efter godt et kvarter blev det 3-1 efter et elegant opspil i højre side. Slutteligt sendte en 1-2 kombination med August Rosenmeier Valdemar Mendez Brockdorff til mållinjen.

Køligt lagde ‘Valde’ bolde skråt tilbage til Martin Lisborg, der uden problemer kunne sende bolden i nettet. Lisborg havde mulighed for at gøre to mål til tre fra hans fødder kort efter, men hans afslutning langt udefra gik lige over mål.

Flere chancer til otterne
Abdoulie Njai burde have gjort det til 4-1 efter 65 minutter, hvor August Rosenmeier smart hoppede over Festim Mustafis tværbal, så den havnede hos ‘AB’, der dog hamrede bolden langt over mål.

Herlufsholm havde et par enkelte chancer – den ene rigtig stor, men her viste Ovays Azizi høj klasse, da han dykkede helt ned til stolpen for at forhindre en reducering. Og i de døende minutter headede gæsterne et langt indkast lige forbi mål.

Ubesejret i 2017
Men da først otterne var kommet på 3-1, var der aldrig rigtig tvivl om kampens udfald. I store træk en overbevisende indsats af B 1908, der i trænings- og turneringskampe endnu ikke har prøvet at tabe i 2017.

Næste modstander er Rishøj. Den kamp spilles også på hjemmebane, men vær opmærksom på, at kampen er flyttet til anden påskedag kl. 13.00. Her skulle tilskuertallet gerne nå op over de 104, der overværede sejren over Herlufsholm.

Se video fra kampen HER

KAMPFAKTA
Danmarksserien, pulje 1
Lørdag 8. april 2017
B 1908 – Herlufsholm 3-1 (2-1)
1-0 Martin Lisborg (10)
2-0 Khamis ‘Junior’ Akida (29)
2-1 Nicolai Andreasen (43)
3-1 Martin Lisborg (61)
Advarsler: Nicklas Rasmussen, Herlufsholm (35)
Khamis Akida, B 1908 (29)
Nicolai Andreasen, Herlufsholm (90)
B 1908’s hold: Ovays Azizi, Benjamin Fey (Kevin Nauta, 78), Kristian Glyø, Saleem Nanji, Rune Christensen, Abdoulie Njai, Festim Mustafi, Valdemar Mendez Brockdorff, Khamis ‘Junior’ Akida (Nicklas Andersen, 67), Martin Lisborg, Haitam Hajjami (August Rosenmeier, 38)
Dommer: Lars Skibild Jensen
Tilskuere: 104 i Sundby Idrætspark