Onsdagsholdet’s Christian Vestergård er død.

355


Christian Vestergaard er død.

Christian Vestergaard blev 83 år. På Onsdagsholdet kendte vi ham som Kriller. I B1908 var han den, der havde den højeste anciennitet som aktiv fodboldspiller. Han blev medlem som 10 årig, lige før han fyldte 11 år i 1946. Han trænede sidste gang med Onsdagsholdet d. 19. september 2018, indtil en uhelbredelig kræftsygdom satte en stopper for hans aktive karriere. Kriller nåede således at spille fodbold for B1908 i mere end 72 år.

Kriller har fortalt, at han ikke kendte nogen, der spillede fodbold, da han som en lille dreng på 10 år blot 10 måneder efter 2. verdenskrigs afslutning traskede helt alene op til Sundby Idrætspark, for nu ville han spille fodbold. Han kendte heller ikke så meget til klubberne, så det blev helt tilfældigt B1908, han kom til at spille for.

Krillers favoritplads var oppe i angrebet og helst som højre wing. Han var en elegantier på fodboldbanen, som det fremgår af billedet fra en onsdagstræning, hvor han i fuldendt balance og i elegant stil afdribler et helt forsvar.
Kriller debuterede på klubbens bedste hold som 18 årig og nåede at spille 78 1. holds kampe.
Kriller huskede især kampene fra det år, da B1908 spillede i 4. division. Han var med til at banke Horbelev 10-1, Otterup med 7-1 og topholdet Viborg på udebane med 1-0, hvilket var en kæmpe sensation.
Kriller hørte til de talentfulde årgange 1935-1936, som ud over ham selv talte afdøde John Strunge Nielsen og de nulevende John Graff Andersson (Krølle) og Vagn Jacobsen (Valde).
I sit arbejdsliv havde Kriller en lang karriere som brandmajor i Tårnby Brandvæsen.

Kriller vidste, at han snart skulle dø, og den sidste tid af sit liv trak han sig tilbage og så kun sin nærmeste familie og sine nærmeste venner.
Kriller nåede at skrive et brev til Onsdagsholdet, hvori han nævnte, at det var en meget svær tid for ham og familien, og han tænkte meget på os hver onsdag. De 4 timers samvær med Onsdagsholdet en gang om ugen, glædede han sig altid til. Kriller sluttede sit brev af med: ”Jeg savner jer så meget”.
Man kunne ikke se på Kriller, at han var alvorligt syg, og han havde ingen smerter. Først i fredags gik det for alvor ned ad bakke, og i går mandag d. 10. december kl. 10 døde han.

Christian Vestergaard vil blive bisat fra Kastrup Kirke, Kastruplundgade 5, torsdag d. 13. december kl. 11:30.

Onsdagsholdet vil i morgen før onsdagstræningen mindes Kriller ved en lille højtidelighed ude på banen.
Æret være Krillers minde. Vi vil savne dig.

Med venlig hilsen
Allan Jacobsen