Nyt fra DBU om Danmarksserien

162

DBU’s Bestyrelse har besluttet, efter indstilling fra administrationen og opbakning fra Lokalunionerne, at suspendere nedrykningen for indeværende sæson i Danmarksserien (for herrer) og kvindernes 1. division.

Der skal dog fortsat findes oprykkere fra Danmarksserien, og derfor arbejdes der fortsat på at genoptage turneringen i et eller andet format fra den 8. juni i fase 3 af regeringens genåbningsplan uden anvendelse af test. Dette forudsætter, at der igen må spilles kampe i amatørfodbolden, og at forsamlingsforbuddet efter planen bliver hævet fra 10 til 30-50 personer.

Danmarksserien vil i den kommende sæson komme til at fungere som ’buffer-række’ med flere hold end normalt i rækken. Derfor skal der i den kommende sæson findes flere nedrykkere fra Danmarksserien, så 2021/2022-sæsonen igen bliver afviklet med det normale antal hold med 20 øst og 20 vest for Storebælt. Der ændres samtidig ikke i oprykningsreglerne fra Lokalunionernes højeste rækker til Danmarksserien i indeværende sæson. Der vil fortsat være oprykkere til Danmarksserien.

Den endelige udmøntning af Danmarksserien vil blive drøftet i DBU Breddes bestyrelse og Breddekomiteen inden godkendelse i DBU’s bestyrelse. DBU forventer at kunne melde mere ud om turneringsformatet for Danmarksserien i løbet af næste uge.