Ny sejr i Danmarksserien

387

B 1908 vandt lørdag eftermiddag 2-0 ude over Fremad Valby og topper rækken med 12 point for fire kampe. Khamis ‘Junior’ Akida og Mads Bukhave scorede inden pausen.

B 1908’s sejrsstime fortsatte lørdag, hvor Fremad Valby blev besejret 2-0. Træner Martin Engelbrecht måtte bytte på tre positioner i startopstillingen, da målmand Jakob S. Jensen (arbejde), Mikkel Knudstrup (ferie) og Frederik Storm (karantæne) ikke kunne spille.

Det betød plads til Mads Dalby Bjørn i målet, og den unge keeper gjorde en rigtig god figur i målet, hvor han holdt hjemmeholdet fra at score. Også Benjamin Fey og Khamis ‘Junior’ Akida, der trådte ind i startopstillingen, gjorde det godt.

Mange chancer
Fremad Valby har bevaret grundstammen fra sidste sæson og viste sig igen som en ganske godt fodboldhold, men hjemmeholdet havde svært ved at finde skarpheden i afslutningerne, og dem der var inden for målrammen, havde Mads Dalby Bjørn styr på.

Chancer var der ellers nok af til hjemmeholdet, der åbnede bedst. Valby-holdets topscorer Kenneth Beyer fik kampens største chance på en tilfældig friløber, men han sendte bolden forbi mål.

Godt gennemspillet angreb
Anderledes præcision var der i den anden ende, hvor otterne kom foran efter et kvarter. Målet var kulminationen på et rigtig godt gennemspillet angreb, der endte med en 1-2-kombination mellem Khamis’ Junior’ Akida og Mads Bukhave med Junior som målscorer.

Det blev 2-0 efter 36 minutter. David Chernet forlængede et langt indkast, og bagest i feltet dukkede Mads Bukhave op og sparkede bolden i nettet til 2-0. Sæsonens tredje scoring af angriberen, der bare bliver bedre og bedre.

Sidste spark over mål
2-0 var også stillingen ved pausen, men kun fordi Mads Dalby Bjørn havde en stor redning efter kort efter otternes anden scoring. Et svær bold at håndtere for keeperen, da udsynet til Victor Andreasens afslutning var blokeret af med- og modspillere.

Kenneth Beyer havde endnu en stor chance for at reducere lige inden pausen, men det kunne omvendt også være blevet 3-0 kort efter. Festim Mustafi sparkede dog halvlegens sidste spark kort over mål.

Mål eller ikke mål?
Mads Bukhave fortsatte efter pausen med at være en kilde til frustrationer i Fremad Valby-forsvaret med to forsøg i anden halvlegs åbning. I den anden ende havde Mads Thomsen en god mulighed for at reducere, men forsøget gik forbi mål.

Og kort efter var Bukhave på spil igen. Hans afslutning udefra ramte overliggeren og røg ned på eller over målstregen??? Meningerne var delte, men linjedommeren sagde ‘ikke mål’ – og det er ham, der bestemmer.

Topopgør i vente
Mads Bukhave havde efterfølgende en hovedstødschance efter Johannes Marchers smukke indlæg, men det blev ikke til flere scoringer til otterne. Heller ikke til Fremad Valby, selv om hjemmeholdet trykkede på mod kampens afslutning.

Det endte altså med en 2-0-sejr til B 1908, der topper rækken efter fire spillerunder. På lørdag 1. september kl. 13 er der lagt op til topopgør i Sundby Idrætspark, når Roskilde KFUM, der ligger nummer to med ti point, kommer på besøg.

KAMPFAKTA
Lørdag 25. august 2018
Danmarksserien, pulje 2
Fremad Valby – B 1908 0-2 (0-2)
0-1 Khamis ‘Junior’ Akida (15)
0-2 Mads Bukhave (36)
Advarsler: Martin Lisborg, B 1908 (37)
Mads Thomsen, Fremad Valby (61)
Johannes Marcher, B 1908 (90)
Mads Bukhave, B 1908 (90+4)
B 1908’s hold: Mads Dalby Bjørn, Benjamin Fey, Joachim A. Jensen, David Chernet, Johannes Marcher, Festim Mustafi (August Rosenmeier, 78), Khamis ‘Junior’ Akida (Kristian D. Larsen, 70), Martin Kyster, Martin Lisborg, Patrick Bielefeldt (Jesper Larsen, 74), Mads Bukhave
Dommer: Morten Christoffersen
Tilskuere: ca. 120 i Valby Idrætspark