Nederlag i forårspremieren

439

Nøjagtig som i efterårets kamp blev Louis Nielsen matchvinder for AB Tårnby, da B 1908 tabte forårspremieren. Mange brændte chancer i første halvleg.

B 1908 valgte tidligere på ugen at skifte træner umiddelbart op til sæsonstarten. Derfor var det Martin Engelbrecht og Kenneth ‘Knæ’ Jørgensen, der styrede løjerne fra bænken, da B 1908 lørdag tog hul på foråret i Danmarksserien i lokalderbyet mod AB Tårnby.

Tårnby Stadion var ikke klar til kamp, så kampen blev afviklet på den indbydende kunstgræsbane på Ugandavej, hvor otternes 11 udvalgte fra første fløjt så ud til at befinde sig godt.

God start af otterne
For i de første tyve minutter af kampen var det otterne, der havde en stor overvægt af spillet og initiativet, mens AB Tårnby halsede noget bagefter. Og flere gange lykkedes det af kombinere sig frem til åbne chancer.

Men træfsikkerheden lod noget tilbage at ønske. For mange afslutninger endte uden for målrammen, og dem, der var indenfor, manglede saft og kraft. En atypisk afslutning med brystet af Mathias Bukhave var tæt på af blive farlig.

Stor chance til Bukhave
Det blev brormand Mads Bukhave, der fik første halvlegs største chance fem minutter før pausen, hvor han ved bageste stolpe ikke fik ordentligt træf på et suverænt indlæg fra venstre af Joachim Jensen.

Chancen kom i slutfasen af halvlegen, hvor otterne igen tog initiativet efter at have overladt det til hjemmeholdet omkring den halve time. Alt i alt en god første halvleg af B 1908, men ingen scoringer.

Louis Nielsen matchvinder igen
Otterne kunne imidlertid ikke fortsætte det gode spil efter pausen, hvor holdet havde sværere ved at producere chancer. Et hovedstød fra Mathias Bukhave efter hjørnespark midt i halvlegen blev det dog til, men det strøg lige forbi mål.

Og så efter 70 minutter gik det galt i den anden ende. AB Tårnbys indskiftede Louis Nielsen endte med at sende bolden i nettet – nøjagtig som han gjorde det i efterårets modsatte kamp i Sundby Idrætspark

Udligningen kom ikke
B 1908 smed Mathias Bukhave frem i front i slutfasen for at lægge yderligere pres på. Det lykkedes til dels, men udligningen kom ikke. Tættest på var Joachim Jensen i overtiden med en god afslutning – men forbi mål.

Dermed tabte otterne forårspremieren i en kamp, hvor man bagefter godt kunne ærgre sig over, at chancerne inden pausen ikke blev udnyttet bedre. Næste kamp er påskelørdag ude mod Fremad Valby kl. 13.30.

KAMPFAKTA
Danmarksserien, pulje 2
Lørdag 24. marts 2018

AB Tårnby – B 1908 1-0 (0-0)
1-0 Louis Nielsen (70)
Advarsler: Festim Mustafi, B 1908 (14)
Mohamed Azaquoun, AB Tårnby (43)
Martin Kyster, B 1908 (45)
Kristian Bo Andersen, AB Tårnby (67)
B 1908’s hold: Jakob S. Jensen, Joachim Jensen, Mathias Bukhave, Kristian Glyø, Saleem Nanji, Festim Mustafi, Khamis ‘Junior’ Akida (James Goddard, 76), Martin Kyster, Martin Lisborg, Simon Sinkjær (Yves Rubasha, 89), Mads Bukhave (Kristian D. Larsen, 56)
Dommer: Frederik Nørup
Tilskuere: ca. 100 på Vestamager