Lasse Høpfner er død – mindes i klubhuset torsdag

682

Lasse Høpfner bisættes torsdag 15. oktober 2020. På grund af restriktioner vedr. corona har det været nødvendigt at begrænse antallet af deltagere i kirken til 50 inviterede gæster.

Der vil være mulighed for at mindes Lasse i klubhuset efter bisættelsen torsdag 15. oktober kl. 14-15, hvor der bydes på øl, vand, kaffe, kage og forhåbentlig en god snak kom Lasses tid i B 1908.

Familien

—–

MINDEORD: Jens-Erik Høpfner – bedre kendt som Lasse – er død efter længere tids sygdom.

Lasse var en otter-dreng dybt inde i krop og sjæl. Hans fodboldhjerte var altid kun sort og hvidt.

Som ganske ung dreng blev han meldt ind i B1908, og der blev han hele sit liv. En gang otter – altid otter. Han var en gudsbenådet fodboldspiller og nåede at spille 249 førsteholdskampe, både som midtbanespiller og senere i karrieren som en solid midterforsvarer.

Lasse var en utrolig socialt og engageret person, som ofte åbnede sit hjem sammen med sin kone Grethe, når vi havde spillet. Dengang var der ikke noget klubhus. Mange gode stunder vil altid blive husket, når vi fejrede en sejr på Spentrup Alle. På det tidspunkt var Lasse blevet familiefar til Kristina og Maria.

Efter en fantastisk tid som spiller, gik Lasse ledervejen og sad i mange år i B 1908’s bestyrelse. Men det var alligevel kampene om point, der trak, og i mange år var han tilknyttet førsteholdet, både som tøjansvarlig, målmandstræner og assistenttræner. Især årene i slutningen af 1990’erne, hvor vi spillede i 2. division, var Lasse en bærende trænerkraft sammen med daværende cheftræner Jean Jensen. Lasse havde en fremragende fodboldviden, som mange har modtaget og fået gavn af.

Især tiden som træner for junior/ynglinge har altid stået som et dejligt minde for Lasse. En herlig tid med mange fine resultater og mange rejser til udlandet, er tit blev fortalt igen og igen.

Lasse tog igen støvlerne på og begyndte at spille ’gammelmandsfodbold’. Igen blev det til mange gode år på banen.

Lasse var udlært maler, og efter vi fik klubhuset etableret, har han og Jens Skrøder mangen en gang forskønnet klubhuset.

Utallige stadions i kongeriget har vi besøgt sammen, og ikke mindst senere mange dejlige sejlture på Themsen i England, hvor Lasse var i sit es, når der kom en lækker tournedos og et godt glas italiensk vin på bordet.

Lasse var i de sidste år ramt af alvorlig sygdom. Men han kæmpede og var så glad, da han blev erklæret rask. Desværre blev han igen alvorligt ramt af sygdommen, og til sidst måtte Lasse kapitulere.

Jens-Erik ’Lasse’ Høpfner blev født 23. april 1948. Han døde 11. oktober 2020.

Æret være hans minde.

Søren Lund og Flemming Olsen