Historie

Boldklubben 1908 blev stiftet 24. maj 1908. Klubben har i mange år spillet og trænet i Sundby Idrætspark, og vi hører under DBU København, som er en lokalunion i DBU.

Klubben har omkring 1.000 medlemmer, hvilket er en større fremgang over de senere år, således er Boldklubben 1908 en af de store klubber i København.

I 1989 stillede Københavns Kommune velvilligt en stor grund til rådighed på Sundbyvestervej 95, hvor vi med egne midler byggede et klubhus til gavn for det sociale liv i klubben.

Klubhuset er i foråret 2012 blevet udbygget med en tilbygning på ca. 120 M2.

Således består B 1908´s klubhus i dag af 5 omklædningsrum, en kantine med Madhuset 8´erne, og flere taktiklokaler/kontorer og materialerum.

Boldklubben 1908 er kendt for at være en social klub, hvor der dog også er plads til elitehold, og vores 1. senior har i årevis ligget i 2. division, men er fra sommer 2016 at finde i Danmarksserien. Det efter en årrække i 2. division, hvor der har været nogle resultatmæssige gode år. Anno 2016 prioriterer B1908 egen avl og der er op imod 80 % spillere på 1. senior, som kommer fra egen ungdomsafdeling.

Pigeafdelingen er en stor succes og har for længst passeret 100 spillere fordelt over 8-9 årgange. Pigerne er et stort aktiv for klubben og her formes mange trænere og ledere til klubben generelt.

Babyfodbold har haft sit organiserede indtog i B1908, efter klubben i 2015 fik del i en udlodning af penge fra DBU Københavns Udviklings-pulje. Der er nu fast Babyfodbold fra 0-5 år hver lørdag klokken 08:45-10:00 på den nye kunstbane på Sundbyvester vej. Alle er velkommen og det er et tilløbsstykke for hele familien i flere generationer.

Generelt lever fodbolden fra baby til gammelmandsfodbold i gode kår. De yngste kan kun kravle og de ældste på +70 holdet spiller både fodbold og holder det sociale i hævd med faste dage i klubben, hvor der spises og hygges med billard

Ind imellem de to yderpunkter, er der plads til alle.

Først og fremmest prioriterer vi dog et godt klubliv, hvor alle medlemmer skal have mulighed for at deltage på lige fod i klubbens aktiviteter.

Boldklubben 1908 er en af de aktive klubber i nærområdet, hvor man de seneste år sammen med Københavns Kommune og DBU har gennemført flere langvarige projekter inden for integration, sundhed og alternativ fodbold.

Fra vugge til grav, B1908 en fantastisk fodboldklub, for dit barn, for dig og familien.