Klart nederlag i topkampen

405
Otterne tabte topkampen mod FA 2000 med 1-4.

Lørdagens topkamp mod FA 2000 blev aldrig så spændende, som det var spået på forhånd. FA 2000 spillede en flot kamp og vandt fortjent – holdets sjette sejr på stribe.

B 1908 kunne generobre førstepladsen i Danmarksseriens pulje 2 i lørdagens topkamp i Sundby Idrætspark mod FA 2000. Men på dagen var otterne ikke mod niveau med modstanderne, der vandt kampen klart og udbyggede føringen i rækken.

Begge hold spillede frisk til fra start, og i de første fem minutter havde gæsterne to chancer. De blev fulgt op af to til B 1908. Tættest på var Frederik Storm, men han manglede et par centimeter for at få en perfekt afslutning på Johannes Marchers indlæg.

Straffet af stærk våben
FA 2000 fortsatte med at vise gode takter offensivt, og efter et kvarter kom holdet foran. Jakob S. Jensen blev fanget på halvdistancen i et FA2000-angreb, og så kunne Lucas Oscar Simonsen runde keeperen og score til 1-0.

FA 2000 sad solidt på kampen i første halvleg, og efter 25 minutter blev otterne straffet af et af Frederiksberg-mandskabets stærke våben; hovedstød efter hjørnespark. Det var anfører Villads Bache, der nåede højest og gjorde det til 2-0.

Mønsterangreb
Og det skulle gå endnu værre for otterne i første halvleg. Fem minutter før pausen blev de helt overspillet i et mønsterangreb fra FA 2000, og Rasmus Vibe endte med at helflugte bolden i nettet fra tæt hold. Et flot mål af gæsterne, må man blot erkende.

0-3 efter en første halvleg, hvor otterne havde meget svært ved at skabe noget offensivt og havde rigeligt at bestille med at dæmme op for FA 2000, der sprudlede noget anderledes, end da de to hold mødtes tidligere på sæsonen.

Håbet slukket
Shimal Ado og Simon Sinkjær blev sendt på banen fra anden halvlegs start, og det gav noget mere dynamik på otternes midtbane i den svære mission at forsøge at indhente modstanderne i anden halvleg.

Men selv de mest optimistiske otterne måtte se håbet fuldstændig slukket efter syv minutter, hvor et par fejl i forsvaret gjorde det alt for let for Rasmus Vibe at score sit andet mål – og FA 2000’s fjerde.

Bedre balance på holdet
Bagud 0-4 var det et spørgsmål om at forhindre den totale ydmygelse og det lykkedes for hjemmeholdet at få mere balance i kæderne, stabilisere forsvaret og også komme frem til en del muligheder fremme på banen.

Efter 60 minutter blev Mads Bukhave ureglementeret nedlagt af FA 2000’s keeper i feltet, og Khamis ‘Junior’ Akida scorede fra pletten. Otterne havde efterfølgende to appeller for straffespark, men de blev begge afvist af dommeren.

Afstand i toppen
FA 2000 havde fortsat muligheder – den største til Sebastian Jacobsen ti minutter før tid. Otternes Mads Bukhave kunne med lidt held have reduceret yderligere kort efter, men han headede bolden forbi mål på Mikkel Knudstrups fine indlæg.

Så det endte med et nederlag på 1-4, og otterne må se FA 2000 tage afstand i toppen. Lige nu gælder det dog mere om at stabilisere eget spil. Forhåbentlig sker det på lørdag, hvor DS-holdet skal en tur til Allerød. Der er kampstart kl. 13.

KAMPFAKTA
Lørdag 13. oktober 2018
Danmarksserien, pulje 2
B 1908 – FA 2000 1-4 (0-3)
0-1 Lucas Oscar Simonsen (16)
0-2 Villads Bache (25)
0-3 Rasmus Vibe (41)
0-4 Rasmus Vibe (52)
1-4 Khamis ‘Junior’ Akida (strf. 60)
Advarsler: ingen
B 1908’s hold: Jacob S. Jensen, Mikkel Knudstrup, Kristian Glyø, David Chernet, Johannes Marcher (Gustav Vind, 70 (debut)), Festim Mustafi, Frederik Storm, Kristian D. Larsen (Shimal Ado, 46), Patrick Bielefeldt (Simon Sinkjær, 46), Khamis Akida, Mads Bukhave
Dommer: Christian Lundquist Iversen
Tilskuere: 251

Der var debut til Gustav Vind (tv.), der er kommet fra Varde. Otternes mål blev scoret af Khamis ‘Junior’ Akida.