Efter målfest og forlænget spilletid: B 1908 klar til DBU’s pokalturnering

373
Simon Sinkjær, Mads Bukhave, Martin Kyster, Benjamin Fey og Martin Lisborg scorede målene i den underholdende pokalkamp.

Torsdag aften vandt B 1908 en målrig pokalkamp over FA 2000, der netop er rykket op i 2. division. Holdene måtte ud i forlænget spilletid, før otterne blev klar til første runde af DBU’s pokalturnering.

B 1908 er med i hatten, når der bliver trukket lod til første runde af DBU’s pokalturnering, Sydbank Pokalen. Det ligger fast, efter at DS-holdet slog det nykårede divisionshold FA 2000 i Sundby Idrætspark.

De to hold måtte ud i forlænget spilletid, før der blev fundet en vinder. Inden da havde 290 tilskuere i Sundby Idrætpark overværet en underholdende fodboldkamp med masser af chancer og mål.

Flot første halvleg
B 1908 spillede en meget flot første halvleg med masser af offensiv fodbold, gode kombinationer og mange målchancer. Der var bare et problem: Bolden blev ikke puttet i kassen.

Kristian D. Larsen åbnede med to gode muligheder, og straks efter havde Mads Bukhave en god firsttimer lige forbi mål. Og da Kristian D. Larsen efter ti minutter fik bolden i mål, blev han dømt offside.

Flere store chancer
Presset fra hjemmeholdet fortsatte med flere store chancer til både Mads og Mathias Bukhave, der var med igen efter at være blevet sin skade kvit. Men så pludselig gik det galt i den anden ende.

For FA 2000’s Lucas Simonsen snød midt i halvlegen sin direkte oppasser og langt ude fra i højre side sparkede han bolden i mål. En flot scoring, det må man give FA 2000-spilleren.

Energiske Bukhave
Kort inden pausen lykkedes det endelig B 1908 at få den fortjente udligning. Et langt udspark fra keeper Jakob S. Jensen så ud til at være løbet ud i sandet, og ‘Jakse’ nåede da også at undskylde.

Men energiske Mads Bukhave gav ikke op så let. Han erobrede alligevel bolden og sendte den i en bue over Jonas Elkjær i FA 2000-målet til pausestillingen 1-1.

Udligning på straffespark
FA 2000 kom bedre ud til anden halvleg, og efter 53 minutter kunne Rasmus Vibe bringe sit hold foran endnu en gang. Kort efter fik Benjamin Fey reddet en mulighed, der var lige ved at blive farlig i otternes forsvar.

Efter 64 minutter fik B 1908 straffespark, da Martin Kyster blev revet omkuld i feltet. Kyster tog selv ansvaret og eksekverede sikkert fra 11-meterpletten – og så var der igen balance i målregnskabet.

Ud i forlænget spilletid
Et forsøg fra Kristian D. Larsen på en omstilling og et hovedstød på Mathias Bukhave på overliggeren var de bedste muligheder for otterne for at afgøre kampen i ordinær spilletid.

Men der blev ikke scoret, og så måtte de to hold i forlænget spilletid og tilskuerene tanke op i baren til de ekstra 30 minutters pokalfodbold i Sundby Idrætspark.

Feys føringsmål
I ekstratiden var det FA 2000, der åbnede bedst med to-tre muligheder, der fik det til at give et gib i hjemmeholdets tilskuere. Blandt andet havde Jakob S. Jensen en stor redning på et forsøg fra Lucas Simonsen.

Og som første halvleg af den forlængede spilletid var ved at rinde ud, satte B 1908 et godt angreb op. Patrick Bielefeldt sendte bolden ind over fra højre, hvor Benjamin Fey kom til og sendte bolden ind til 3-2.

Lisborg på måltavlen
I anden halvleg af den forlængede spilletid gik der lidt sommerbold i kampen. Trætte spillere og en advarsel til hvert hold gav god plads at udfolde sig på på banen. Det gav bl.a. en afslutning fra FA 2000 på stolpen.

Men det var otterne, som trak det længste strå: Efter 115 minutter slog anfører Martin Lisborg sejren fast med en god scoring efter godt forarbejde af arbejdsomme Thomas Overgaard Christiansen.

Suveræn scoring af Sinkjær
Og kort efter blev Simon Sinkjær sendt ud på en lang tur mod FA 2000’s mål. Han spurtede igennem og viste køligt overblik med en lækker lille skudfinte, som snød FA 2000-keeperen. 5-2.

Gæsternes Rasmus Vibe fik pyntet på resultatet lige til sidst fra en mistænkelig offside-position, men det er B 1908, som er med i hatten, når der trækkes lod til første runde af DBU Pokalen.

KAMPFAKTA
DBU Pokalen, 4. kvalifikationsrunde
Torsdag 13. juni 2019

B 1908 – FA 2000 5-3 efs. 2-2 (1-1)
0-1 Lucas Simonsen (25)
1-1 Mads Bukhave (42)
1-2 Rasmus Vibe (53)
2-2 Martin Kyster (strf. 64)
3-2 Benjamin Fey (101)
4-2 Martin Lisborg (115)
5-2 Simon Sinkjær (118)
5-3 Rasmus Vibe (120)
Advarsler: Casper Andersen, FA 2000 (28)
Mads Lange, FA 2000 (106)
Saleem Nanji, B 1908 (109)
B 1908’s hold: Jakob S. Jensen, Benjamin Fey, Mathias Bukhave, David Chernet, Kristian D. Larsen (Patrick Bielefeldt, 68), Jesper Larsen, Martin Kyster (Martin Lisborg, 90), Martin Lisborg (Festim Mustafi, 63 (Martin Kyster, 111)), Saleem Nanji, Thomas Overgaard Christiansen (Simon Sinkjær, 80), Mads Bukhave (Thomas Overgaard Christiansen, 102)
Dommer: Cem Irfan Caner
Tilskuere: 290 i Sundby Idrætspark