Dumt pointtab mod bundholdet

69
B1908 spild af points

B 1908 smed to point i overtiden mod bundholdet Herlufsholm i en kamp, som otterne ellers sad solidt på og burde have lukket, men manglende skarphed i afslutningerne blev straffet hårdt.

Efter at have været dominerende og overlegne i både spil, fysik og målchancer måtte B 1908 skuffede gå fra banen i Herlufsholm fredag aften og konstatere, at det blot blev til et enkelt point mod bundholdet fra Næstved-kanten.

Otterne havde ellers alle muligheder for at afgøre kampen med et væld af chancer – den største tre minutter før tid, hvor Kristian D. Larsen fik tilkæmpet sig et straffespark. Men for tredje gang i dette efterår brændte otterne fra 11-meterpletten. Det var Larsen selv, der sparkede.

De brændte straffespark har – alt andet lige – kostet seks point, og i stedet for en topplacering ligger otterne nu midt i rækken, hvor der er tæt kamp om placeringerne. I løbet af lørdagen kan flere hold gå forbi B 1908 og sende de hvide længere ned i tabellen.

Sad solidt på kampen
Efter en jævnbyrdig start satte otterne sig efterhånden solidt på kampen og producerede mange muligheder, men afslutningerne manglede skarphed, og Herlufsholm-keeperen Sebastian Sørensen havde også en god dag i hjemmeholdets mål.

Efter en god halv time måtte han dog give fortabt mod velspillende og lynhurtige Kristian D. Larsen, der blev sendt af sted med en lang bold, overspurtede forsvaret, tog et træk uden om keeperen og kølit lagde bolden i nettet til 1-0 føring.

Fortsat ottertryk efter pausen
Mod slutningen af halvlegen lod otterne Herlufsholm komme lidt mere ind i kampen, og det blev til et par farlige forsøge fra hjemmeholdet, men ingen scoringer. Otterne kunne altså gå til pause med en spinkelt føring på 1-0.

Efter pausen lagde otterne fortsat tryk på, og der blev skabt en del chancer. Mads Severinsen havde en afslutning på overliggeren efter et godt indlæg fra Benjamin Fey, og anfører Martin Lisborg sendte et direkte frispark på ydersiden af stolpen.

Udligning i overtiden
Herlufsholm fik midt i halvlegen tilspillet sig et par chancer, men det var otterne, der styrede begivenhederne. I takt med at den afgørende 2-0-scoring ikke blev sat ind, kunne man dog godt være nervøse for, at en ellers sikker sejr ville glide ud af hænderne – eller fødderne – på otterne.

Og ganske rigtigt. Efter det brændte straffespark fik Herlufsholm to hjørnespark i kampens overtid. Det andet blev sendt ind i hovedet på Kasper Marland, der headede bolden i nettet til 1-1 til stor jubel for hjemmeholdets fans på det hyggelige anlæg i Herlufsholm.

Bold i buldermørke
“Tyveri ved højlys dag,” blev hørt på tilskuerpladserne. Men nej. Kampen blev nemlig afviklet på en lysbane, der lod en del tilbage af ønske. Flere steder på banen var der så mørkt, at man må undre sig over, at banen er godkendt til Danmarksseriefodbold efter solnedgang.

Otterne må nøjes med at glæde sig over, at det for femte kamp i træk lykkedes at gå fra banen uden at tabe. Til gengæld har holdet endnu ikke holdt modstanderne fra at score i en kamp i dette efterår. Måske det lykkes på lørdag, hvor turen går til Rishøj?

cmo

KAMPFAKTA
Fredag 23. september 2016
Danmarksserien, pulje 2
Herlufsholm – B 1908 1-1 (0-1)
0-1 Kristian D. Larsen (31)
1-1 Kasper Marland (90+2)
Advarsler: Jesper Villadsen, Herlufsholm (36)
Nicklas Rasmussen, Herlufsholm (72)
Mikkel Porsborg, Herlufsholm (86)
Saleem Nanji, B 1908 (90+3)
B 1908’s hold: Ovays Azizi, Benjamin Fey, Casper Nordström, August Rosenmeier, Saleem Nanji, Malthe Nygaard, Rune Christensen (Tobias Simonsen, 77), Mads Severinsen, Martin Lisborg (Abdoulie Njai, 73), Khamis Akida (Valdemar Mendez Brockdorff, 86), Kristian D. Larsen
Dommer: Nicolai Nielsen
Tilskuere: ca 120 i Herlufsholm

Billede: fra en hyggestund efter en anden kamp