U19 hos Boldklubben 1908 har været til DBU´s officielle DM i Futsal, og tog som eneste DBU København klub medaljer med hjem til København.

Det blev en lørdag ud over det sædvanlige, da U19 drengene og futsaltræner (Jan Amtrup) tog på langtur til Skjern for at spille DM finaler i Futsal. Igen efter at have vundet mesterskabet suverænt i København. Turen begyndte klokken 07 lørdag morgen og sluttede ved midnat i klubhuset. Turen arrangeret af Jettes Busser, som sørgede for en super god tur frem og tilbage i en 16 personers bus, og lad os sige med stor tålmodighed fra en dygtig chauffør. Vi kan roligt anbefale alle fodboldhold at bruge denne busservice, den er perfekt til trup og trænere med 16 pladser.

Først skal vi sige tak til Vennerne , Erik Jensen fonden og hvem som i samme stil har støttet vores tur til Jylland. For det er ikke helt nemt lige at få arrangeret på 12 dage. Også en stor tak til Futsalgruppen m.fl. hos DBU for at sammensætte et flot stævne på et utroligt sted med arena, flere haller og tilsyneladende hundredvis af kulturelle tilbud. Der var fodbold og ved siden af hundredvis af gæster i smoking til musikarrangement. Helt utroligt.

(Se længere nede: Kæmpe drama i bronzekampen)

Nogen gange vil man gerne spille en halvleg om…

Vi vidste godt første modstander ville blive svær, vi taler om et U19 futsalhold, som kort tid inden havde slået et Senior futsal liga hold. Vores taktik var en anelse afventende og det var en fejl, sammenholdt med, at vi ikke var klar og måtte gennemleve 10 forfærdelige minutter mod et af de mange fantastisk dygtige jyske futsalhold, som har en futsalhal i enhver by. Tænk hvis vi her i 2300 S kunne få lov til fast at spille futsal på hverdage. Vi har ikke trænet futsal i år, vi spiller kun kampe. Men tilbage til kampen….

B1908 måtte helt vanvittigt indkassere fire scoringer imod på få minutter, personlige fejl og manglende klarhed. Det var vi bestemt ikke vant til. Meget fejlede på samme tid. Samtidigt fik de efter vores mening lov at spille alt for hårdt og trods flere protester til dommerne, hvor de (dommerne) måske nikkede med, så skete der intet på den front. Vi var rystede over den dårlige eller manglende dommer linje. Flere dommere var slet ikke klar til et sådan stævne og mange må have undladt at læse op på reglerne.:-( . Vi er vant til top professionelle dommere til futsal her i øst. Så det er skuffende. Man kan jo så ikke pege fingre af modstanderen, for de spiller bare gamet.

Pause og ny beslutning

I pausen lagde vi taktikken om og gik meget aggressivt og hårdt på, når det nu var reglerne, så måtte det være sådan. Vi overtog kampen helt og pressede modstanderen tilbage. Der blev spillet meget flot fodbold og 1-4 ved Oliver Holm Tvarnø. Tro på det, han scorede..:-) Der var en periode, hvor vi bare kunne se det ske. Hvor man var super stolt af alle på holdet.

Vi havde et stolpeskud og 5-6 helt åbne chancer. Det var helt tosset, at vi ikke fik hentet modstanderen, men ud over vores afslutninger ikke lykkedes (og nok generelt var placeret for fladt), så må man også tilskrive æren til Midtals målmand, den bedste vi har set. Han reddede dem i den periode.

Til sidste måtte vi satse mere og mere, herunder tog vi keeper Rasmus ud og satte en spillende målmand (Ahsan) ind og vi havde chancerne, men vores sats lykkedes ikke og vi tabte kosmetisk lidt større end retfærdigt var 1-7.

Dermed fortjent Midtals IF i finalen, vi kan ikke sætte en finger på det, når vi ikke selv kunne lykkedes. De vandt senere finalen, stort tillykke fra B1908. Det er et fantastisk futsalhold.

Men det er den berømte kamp eller halvleg, som man gerne vil spille om, men sådan er livet. Vi viste dog i 2. halvleg, at vi kan matche Danmarksmestrene, da vi satte fart og indsat op, men for sent.

Skuffede drenge tog en beslutning

Vi ville godt have en turnering som skulle have fokus på spil og teknik. Men vi måtte inden bronzekampen tage den beslutning, at nu måtte det være overfaldsfodbold (inden for lovens grænser dog). Den næste modstander skulle simpelt hen bare have bank.

Det blev de sjællandske mestre fra Lynge Broby IF. De sjællandske mestre er normalt en stor bid i Futsal, men vi ved også, at vi har mange dygtige spillere, nu mere målbevidste end nogensinde før.

Festim Mustafi måtte stå over for ikke at forværre en skade og det er et meget hårdt slag mod holdet, hvor vores keeper også døjede med en potentiel hofteskade.

Kongen af vanvittige kampe

Vi har flere gange stået i vanvittige kampe, som der kunne skrives bøger om, tidligere ved DM, eller ved DK Øst finaler, denne kamp bliver måske kongen af disse. B1908 Vs. Lynge Broby IF.

Igen fejlede vi i starten, ved ikke hvad det er, men vi må tænke over det. Vi kom bagud 0-2. Men til gengæld holdt vi kasketten på. Efter få minutter begyndte skaderne at tikke ind og vi endte kampen med 6-7 spillere skadet og en målmand liggende efter at være båret ud. Voldsomt.

Men fanden tog ved os, og alle mand gav den 100 % gas i en indsats, som må gå over i vores lille klubs historie som mere end markant. Det var hektisk på bænken, der skulle doseres spiller indsatser, afvejes skiftende taktikker og hvem som skulle spille. Alle ville ind og vinde denne kamp. Kan kun bringe stor ros til alle de drenge hos U19.

Patrick Bielefeldt scorede til 1-2 og Casper Korndrup udlignede til 2-2. Kampen bølgede frem og tilbage. Vi havde indskiftet Ahsan på keeper pladsen og han afløste Rasmus med en fantastisk indsats. Men vi brænde fortsat meget. Jeg kunne ikke tro mine egne øjne, vi tilspillede os på hele dagen måske 15-20 store chancer og endte med at score på 4.

Forlængelse i dramaet

Det blev til 2x 5 minutter forlængelse, lige som sidste år. Men i de 10 minutter fik vi afgjort kampen ved endnu en scoring af Patrick Bielefeldt og vi holdt de sidste minutter hjem.

Stor ros til Lynge Broby for at yde en lige så fantastisk indsats og kampen kunne være gået begge veje.

Men B1908 vandt og de minutter og efterfølgende føles det som næsten at have vundet alt. Hvem var det som vandt i dag, det var dem fra B1908, store ******.:-) Vi fik af vide, at vi kunne være stolte og det var flot at få medaljer med hjem.

Kunne man satse mere på futsal?

Bedst i Øst, men vi ville så meget mere. Dog må man også bare anerkende, at det er svært at hamle op med de aller bedste i vest (med futsal tid hver dag i store haller), hvis man ikke har træningshaller og der ikke satses mere på futsal.

Vi mangler simpelt hen matchning, vi har ingen til at presse os, og vi har ingen træningstider på hverdage. Det er måske det helt afgørende….

Det er en personlig holdning, men hvor ville det være fedt med en rigtig futsal satsning her i vores område, for vi har spillerne til det. Samtidigt ville det være mindre sårbart for en klub, da man ikke skulle have 20-22 mand på ethvert hold. Man har længe under DBU spurgt sig selv, hvad kan man gøre for at fastholde unge spillere? Det synes faktisk nemt.

Man kunne bestemt fastholde mange flere spillere inden for fodbold. Når man tænker på, at 106 mandlige spillere født i årgangene 1994-1997 er stoppet i B1908 de sidste to år, så kunne man måske overveje, om der er en årsag, og om vi kan tage en konsekvens med f. eks. futsal.

Når alt er sagt, så blev det til DM bronze til B1908, af den officielle slags.

På vej hjem skulle der rå ædes….

U19 tørlagde McD

Dårlig musiksmag og tonedøve spillere:-)

Drengene ved jeg mener det i sjov, men for pokker hvor har de en dårlig musiksmag de unge. Det bliver ikke meget bedre af, at 13 tonedøve drenge skråler med på sangene. Men de havde det sjovt, og søndag er hviledag på hørelsen. En tur på McD på vej hjem ryddede restauranten for mad.

Tillykke til drengene -det er en vild præstation at tage til Jylland og hente DM metal. En stor andel af roserne skal gives videre til holdets daglige trænere Henrik Buhl Andersen og Kenneth Postvang, for det er deres træning, som har gjort udslaget.

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem