De rigtig gamle.

322

Onsdagsholdets OLDinge.
På Onsdagsholdet har vi 3 aktive spillere, der har passeret de 80 år. De har en gang spillet som OLD Boys, veteraner, superveteraner, master og supermaster. Den rigtigste betegnelse i dag er vel OLDinge spillere. Det kan de ikke lide at hedde, for de er lige så adrætte og hurtige som Onsdagsholdets unge spillere på 70 år. På vedhæftede billede fra sidste onsdagstræning ser de jo også ret så ungdommelige ud.

Helge Nielsen med sine snart 86 år er klubbens ældste aktive fodboldspiller nogensinde. Men han har kun været aktiv de sidste 55 år. En ugentlig træningsdag er ikke nok for Helge, så han supplerer med lidt ekstra fodbold i Tårnby Boldklub. Så Helge er faktisk den ældste aktive fodboldspiller i to klubber på en gang.
Helge foretrækker at spille venstre back, og han er pga. sin hurtighed svær at komme udenom, hvorfor modstanderne altid prøver at åbne op i den anden side. Hans hurtighed skyldes groft snyderi, for han fik en hjerte bypass operation for 20 år siden.
Helge har altid spillet på et sekundahold.
Hans spillestil er gammeldags. Således er hans favoritskud en tåhyler, både når det gælder en hurtig aflevering og et skud på mål.

Christian Vestergaard på 83 år er den i B1908 med den højeste anciennitet som aktiv fodboldspiller. Han blev medlem som 10 årig, lige før han fyldte 11 år i 1946, og har lige siden spillet fodbold for B1908. Har indtil videre været aktiv fodboldspiller i 72 år.
På Onsdagsholdet kender vi ham som Kriller.
Krillers favoritplads er oppe i angrebet og helst som højre wing. Han er en elegantier på fodboldbanen. Debuterede på klubbens bedste hold som 18 årig og har spillet 78 1. holds kampe. Har altid haft et godt boldøje og har det stadig pga. groft snyderi (grå stær operation).

 

Vagn Jacobsen på 81 år blev medlem som 11 årig i 1948, og han har ligeledes siden spillet for B1908. Har indtil videre været aktiv fodboldspiller i 70 år.
På Onsdagsholdet kender vi ham som Valde.
Den første tid i klubben spillede han på 2. lilleput men har siden altid spillet på 1. holdet som lilleput, dreng, junior og yngling.
Kom på klubbens bedste hold som 18 årig og har spillet alle pladser på nær målmand. Stoppede som 1. holds spiller som 35 årig og er den i klubben, som har haft den længste 1. holds karriere. Har spillet mere end 1000 kampe for klubben og over 250 førsteholdskampe, hvilket den gang var klubrekord.

Kriller er den af de tre OLDinge spillere, som først blev medlem af B1908. Det skete en forårsdag i 1946, da han traskede helt alene op til Sundby Idrætspark. For nu ville han spille fodbold. Han kendte ikke klubberne, så det var tilfældigt, at det blev B1908.

To år senere sørger Kriller for, at hans gode kammerat fra nabogården også bliver medlem af B1908. Det er Valde på 11 år.

Først mange år senere tager Kriller sin nabo på Fortgård Alle med til fodbold i B1908. Det er Helge Nielsen.

Det er således Krillers skyld, at B1908 i dag har tre OLDinge spillere.
Når de tre kammerater skal til træning, mødes de og kører sammen på cykel op til klubhuset. I omklædningsrummet sidder de naturligvis ved siden af hinanden.
Det kan man vel godt kalde for sammenhold og kammeratskab.

For 5 år siden skrev Amagerbladet en artikel om Onsdagsholdet. De ”gamle” blev i denne omtale gjort 10 år yngre end de var, for der er jo ingen, der vil tro på, at 80 årige spiller fodbold.

af Allan Jacobsen.