OPDATERET B 1908 vandt lørdag 3-1 over Ledøje-Smørum på mål af Benjamin Fey, Rune Christensen og Abdoulie Njai efter en stærk indsats i en god fodboldkamp med mange chancer.

Anfører Martin Lisborg var tilbage i startopstillingen efter en skade, da B 1908 lørdag eftermiddag tog imod et af rækkens førerhold, Ledøje-Smørum. Otterne skulle forsøge af fortsætte stimen som ubesejret i tre kampe – og måske endda prøve at smage sejrens sødme.

Tændt fra start

Det var et tændt B 1908-mandskab, der fra kampen start tog initiativet og spillede en rigtig god gang fodbold i de første tyve minutter. Der var stor angrebsiver, og hjemmeholdet fik tilspillet sig en del muligheder og hjørnespark i kampens indledning.

Det var også en dødboldsituation, der førte til kampens første scoring – et frispark lige uden for feltet i højre angrebsside. Et indlæg var bestemt en mulighed, men Benjamin Fey ville det anderledes. Han knaldede bolden direkte i mål fra den spidse vinkel. En flot scoring til 1-0 efter 11 minutter.

Mange gode muligheder

Otterne fortsatte med at skabe muligheder. Kristian D. Larsen havde et godt hovedstødsforsøg, og Khamis ‘Junior’ Akida var tæt på at få held med at omsætte en friløber til scoring. Vi skulle hen til midt i halvlegen før Ledøje-Smørum fik deres første chance, men der var ikke rigtig fare på færde.

Gæsterne arbejdede sig langsomt mere ind i kampen, men det var fortsat otterne, der producerede målchancerne. Kristian D. Larsen i to forsøg og Martin Lisborg med en god mulighed kunne have fordoblet scoringen.

Mod halvlegens slutning havde Ledøje-Smørum to store muligheder for at udligne. Først kom keeper Ovays Azizi lige lovlig langt ud af sit mål, men Casper Nordström kunne forhindre en scoring fra gæsterne. Og lige efter var Azizi lynsnar på stregen, da han kon flot ned til et godt hovedstødsforsøg.

Flot scoring af Rune

Anden halvleg var blot et halt minut gammel, da otterne kom foran 2-0. Et indlæg fra velspillende Mads Severinsen blev ikke clearet ordentligt, og så kunne Rune Christensen fra kanten af feltet flot sparke bolden i nettet.

Otterne kunne være glade for målmand Ovays Azizi, der midt i halvlegen diskede op med to store redninger. Også Saleem Nanji måtte i en situation midt i halvlegen agere redningsmand i feltet. Pludselig brændte det for alvor på i otternes forsvar.

Og efter 69 minutter kom reduceringen. Otterne blev fanget i en omstilling, og Morten Borum Larsen kunne spark bolden fladt i mål på en resolut afslutning, som Ovays Azizi ikke havde mulighed for at dykke ned til.

AB slår sejren fast

Med et kvarter igen kunne Kristian D. Larsen have afgjort kampen, men hans forsøg på en friløber blev reddet. I stedet øjnede Ledøje-Smørum chancen for et point, men da topscorer Morten Larsen ikke scorede på et frispark midt for mål efter 84 minutter, lignede det en hjemmesejr.

Den blev slået fast i kampens 90. minut, hvor Ovays Azizi endnu en gang viste klasse på et langt udspark. Det blev til en assist til indskiftede Abdoulie Njai, der fandt plads mellem et tøvende Ledøje-forsvar og en lige så tøvende keeper og fik sendt bolden ind til slutfacit 3-1.

Scoringen blev fejret med en flot saltomortale, og otterne havde god grund til at juble over sejren efter en i perioder meget stærk indsats, men også med et lille udfald i anden halvleg, hvor kampen kunne tippe. Næste udfordring er Herlufsholm ude fredag aften kl. 18.30.

KAMPFAKTA
Danmarksserien, pulje 2
Lørdag 17. september 2016
B 1908 – Ledøje-Smørum 3-1 (1-0)
1-0 Benjamin Fey (11)
2-0 Rune Christensen (46)
2-1 Morten Borum Larsen (69)
3-1 Abdoulie Njai (90+1)
Advarsler: Rune Christensen, B 1908 (44)
Saleem Nanji, B 1908 (61)
Mads Severinsen, B 1908 (90)
B 1908’s hold: Ovays Azizi, Benjamin Fey, Casper Nordström, August Rosenmeier, Saleem Nanji (Obaida El-Itr, 87), Malthe Nygaard, Khamis Akida (Abdoulie Njai, 72), Rune Christensen, Martin Lisborg (Valdemar Mendez Brockdorff, 57), Mads Severinsen, Kristian D. Larsen
Dommer: Jonathan Nilton
Tilskuere: 151 i Sundby Idrætspark

Foto: Målscorertrioen – Benjamin Fey, Rune Christensen og Khamis Akida