B 1908 er klar til tredje runde

242
Patrick Bielefeldt og Mads Bukhave scorede otternes mål i pokalsejren.

Med en sejr på 2-1 over 2. divisionsholdet Avarta er B 1908 klar til tredje runde af Sydbank Pokalen. Mads Bukhave og Patrick Bielefeldt nettede for otterne.

Såvel DR som TV2 havde fundet vej til Sundby Idrætspark tirsdag aften, hvor B 1908 og Avarta tørnede sammen i DBU Pokalen. Årsagen: Avarta har to mand med på det mildt sagt alternative landshold, der møder Slovakiet onsdag aften.

2. divisionsholdet var således uden Christian Offenberg og Morten Bank i 2. runde-kampen i Sydbank Pokalen, hvor det var toppen af Danmarksserien, der tog imod bunden af 2. division. Avarta kom dog til kampen med en frisk 4-1-sejr i bagagen.

Christiansen og Zimling tilbage
På Avarta-holdet sås Thomas Christiansen og Jannik Zimling, der begge har været i otternes hvide trøje. Omvendt har Jakob S. Jensen og Jesper Larsen på otternes mandskab begge en fortid på Rødovre-holdet.

Så der var mange interne dueller og åbne spørgsmål, da kampen blev fløjtet i gang. Otterne havde givet Martin Kyster et pusterum på bænken og havde Jesper Larsen med i startopstillingen. Midtbanespilleren spillede en rigtig flot første halvleg.

Hjemmeholdet tog initiativet
Og det var der også mange af hans holdkammerater, der gjorde, og derfor var det – især i den første halve time – hjemmeholdet, der tog initiativet på banen. Det medførte en hel del chancer i de første 30 minutter.

Avarta var tæt på at score selvmål efter ti minutter efter et hårdt indlæg fra Kristian D. Larsen, og midt i halvlegen sendte Mads Bukhave bolden lige over mål efter en strålende assist fra Mikkel Knudstrup.

Underholdende første halvleg
Først en halv time inde i kampen kom Avarta til afslutninger, og nogle ganske farlige af slagsen. Tættest på var den tidligere B 1908-topscorer Thomas Christiansen, der efter 33 minutter afsluttede lige forbi den fjerneste stolpe.

En underholdende første halvleg i den lave og lune sensommersol endte uden scoringer, men spillet varslede en god anden halvleg, og troen på at otterne kunne overraske var intakt.

Avarta foran
De 444 tilskuere kunne se Mads Bukhave blive væltet i feltet i begyndelsen af anden halvleg, men dommer Frida Mia Klarlund Nielsen vinkede afværgende. Derefter tog Avarta over, og i de følgende ti minutter var gæsterne ovenpå.

Det endte da også med en scoring efter 58 minutter, hvor hurtige Jonas Hemmingshøj slap fri af flere passive otter-forsvarere, og endte med en god afslutning, Jakob S. Jensen ikke kunne stille noget op mod. 1-0 til gæsterne.

Farlig frontløber
Otterne sendte friske kræfter på banen i form af Martin Kyster og Patrick Bielefeldt, og det gav ny energi til hjemmeholdet, der pludselig igen troede på, at udligningen kunne blive en realitet.

Og det blev den efter 71. minutter. Mikkel Knudstrup kastede et indkast langt ind i feltet, hvor Mads Bukhave dukkede op mellem venner og fjender og sendte bolden i mål. En flot scoring? Nej, ikke det fjerneste, men hulens ihærdigt fra den farlige frontløber.

Bielefeldt scorede sejrsmålet
Ti minutter før tid fik Jannik Zimling sin anden advarsel og dermed rødt. Og fire minutter senere kom forløsningen: Martin Kyster hamrede bolden på stolpen, men årvågne Patrick Bielefeldt opsnappede riposten og sendte den i nettet til 2-1.

Tilskuerne måtte igennem hele seks minutters tillægstid før sejren blev en realitet. Og så var der store jubelscener på banen. B 1908 er klar til tredje runde af DBU’s landspokalturnering, Sydbank Pokalen.

KAMPFAKTA
Tirsdag 4. september 2018
Sydbank Pokalen, 2. runde
B 1908 (DS) – Avarta (2D) 2-1 (0-0)
0-1 Jonas Hemmingshøj (58)
1-1 Mads Bukhave (71)
2-1 Patrick Bielefeldt (84)
Advarsler: Jannik Zimling, Avarta (22)
Simon Ustrup, Avarta (36)
Festim Mustafi, B 1908 (56)
Benjamin Fey, B 1908 (90+1)
Udvisning: Jannik Zimling, Avarta (80) – anden advarsel
B 1908’s hold: Jakob S. Jensen, Benjamin Fey, Mikkel Knudstrup, David Chernet, Johannes Marcher, Festim Mustafi (August Rosenmeier, 70), Kristian D. Larsen (Patrick Bielefeldt, 61), Jesper Larsen, Martin Lisborg (Martin Kyster, 61), Khamis ‘Junior’ Akida, Mads Bukhave
Dommer: Frida Mia Klarlund Nielsen
Tilskuere: 444 i Sundby Idrætspark