Årgangsspillere

Årgange & dispensationer

Det er alment i fodbold, at man fra børneårene kan spille i en anden end sin egen “rene” årgang (det år, hvor man er født). Det er DBU´s ønske, at man spiller med rene årgange og først samles i dobbelte årgange fra U17.

Det giver nogle udfordringer, da man ofte ser,at børn helt naturligt gerne vil spille fodbold sammen med skolekammerater fra samme klasse. Her kan være forskel på, hvornår børnene er født.

I B 1908 bakker vi op om, at man kan spille fodbold med sine skole- eller klassekammerater i årgangene U5-U12. Det er også i årgange, hvor man primært udvikler færdigheder og ikke spiller resultatfodbold.

Det betyder, at man godt kan spille sammen med spillere, som er født et år efter en selv. Men der er en grænse, når man når den elitære ungdomsfodbold.

Til og med U12
Hold til og med U12 må i 3V3 (udtryk for hvor mange spillere som spiller mod hvor mange spillere) have 1 spiller født op til 12 måneder for tidligt med. For 5V5 og 8V8 er dette antal 2 spillere.

Dispensationsspillere skal ikke i forvejen oplyses til DBU København. Antallet af dispensationsspillere er antallet i den pågældende dags kamptrup. Så der er ikke tale om, hvor mange som må være på banen samtidigt. Kamptrup og spillere på banen er altså det samme omkring dispensationer. Således må man ikke have ekstra dispensationsspillere med, blot fordi man ikke bruger alle på samme tid.

U13-U19
Det er muligt at benytte dispensationsspillere, dog undtaget i Mesterrækken. Alligevel er det tilladt at benytte dispensationsspillere i U13 og U14 Mesterække, så længe det er 9 mandsfodbold. De nærmere regler kan læsesHer.